Wie ben ik?

Ik ben Lucille Coetzee, geboren en getogen aan de Atlantische kust in Zuid-Afrika.
In 1998 ben ik naar Nederland gekomen om mijn kinderen hier een nieuwe toekomst te bieden.
Nooit in mijn wildste dromen had ik de ambitie carrière te maken in de gezondheidszorg, zeker niet in complementaire geneeskunde.
Na mijn schoolopleiding in Durban heb ik aan de Universiteit van Oranje Vrijstaat een opleiding gevolgd tot wiskundeleraar. Als bèta-denkende, is wetenschappelijke onderbouwing voor mij belangrijk. Het leraarschap lag me wel, het is echt genieten om mensen te onderwijzen, ze te zien groeien in hun kennis en te zien hoe zij zich een vak eigen maken waarvan zij dachten dat het moeilijk is.
Sinds die tijd maak ik gebruik van onorthodoxe manieren van onderwijzen. Niet alleen de stof behandelen, maar het kind voor je. Al in deze tijd merkte ik dat ik, zoals eerder ook in mijn eigen schooltijd, niet volgens vaste structuren en strenge regels kan functioneren. Daarna ben ik een tijdje in het bedrijfsleven als statisticus ging werken.

In 2001 ben ik gestart met een opleiding medische basiskennis. Het leek mij leuk om een opleiding tot huisarts te doen, maar ik wou eerst kijken of de medische wetenschap mij beviel. Ik volgde de opleiding bij College Sutherland waar naast de osteopathie opleiding ook mesologie werd aangeboden. Ik wist op dat moment nog niet wat ik verder met mijn leven wilde doen. Het verzorgen van de kinderen, alle ballen in de lucht houden in een nieuwe cultuur, was een volledige dagtaak. Als afleiding, om iets voor mezelf te doen, ben ik doorgestroomd naar de opleiding mesologie.
Het was voor mij een moeilijke stap, ik ben zeker 1000 keer gestopt, om het daarna toch weer te proberen. De manier van les krijgen is anders dan een universitaire opleiding, soms vond ik het heel erg vaag en soms snapte ik het gewoon niet. Het was een moeizaam proces. Anders kijken en leren anders te denken is niet iets dat je na een 6 jarige opleiding zomaar kan oppakken.

Vanaf 2013, na 7 jaar werkzaam te zijn geweest als Mesoloog in Amsterdam bij het Integraal Medisch Centrum, kreeg ik te maken met een hele moeilijke periode in mijn leven. De obstakels waren van zodanige aard, dat alleen mij conformeren aan een systeem ervoor kon zorgen dat ik de benodigde stabiliteit in mijn werk en persoonlijke leven kon vinden. Het was/is voor mij de ultieme test en uitdaging geworden wat ik van het leven wil. Wat ik in mijn praktijk voor mensen kan doen. Het is nu eenmaal een feit dat klachten in je lijf verband houden met het feit dat wij in een samenleving leven die heel veel van ons eist. Kuddegedrag is bijna niet te vermijden. En de prijs die wij hiervoor vaak moeten betalen is “ ziek zijn” van ons lijf.
Door deze rijkdom aan ervaringen in een moeilijke periode, gecombineerd met tien jaar praktijkvoering, ben ik in januari 2016 door de Mesologie voor een keuze gesteld: vechten voor zelfstandigheid of je conformeren aan wat andere mensen van je verwachten. Deze moeilijke periode was voor mij als therapeute een cadeau. In deze zoektocht heb ik een weg weten te vinden die intussen voor mij zodanig essentieel en belangrijk is geworden, dat ik daar graag en met veel plezier ook anderen in wil begeleiden.

In 2019 heb ik een beslissing gemaakt om een BIG-registratie te behalen. Hiervoor deed ik een Verpleegkundige opleiding. Deze opleiding ben ik nu aan het afronden. 

In November 2021 heb ik een " wegraking" gehad. Medische onderzoeken wezen niks uit. Door een heftige reanimatie is mijn schouder verbrijzeld, waarvoor ik een schouderprothese kreeg. Met deze nieuwe schouderprothese ben ik binnen drie weken van de trap gevallen, waardoor ik mijn humerus aan dezelfde arm had gebroken. Na nog een operatie, confrontatie met mijn wens alsmaar door te gaan, heb ik besloten echt een sabbatical te nemen. Een jaar niet in de praktijk werken, na ook in corona tijd een gesloten praktijk te hebben gehad, viel heel zwaar. Maar het bracht mij veel. 
Ik ben gaan zoeken naar innovatie en nieuwe manier van werken in mijn praktijk. Nieuwe " leermeesters" zijn op mijn weg gekomen. 
Mijn volgende project is om na afronding van mijn opleiding verpleegkunde, mijn lang gewenste boek te schrijven. Al deze processen in mijn leven zullen hier zijn plekje vinden. Ik hoop om de humor, levenslust en uitdagingen die ik altijd aangaan, te behouden. 

Zoals een van mijn leermeesters tegen mij zei: " Jij bent er niet meer geweest, maar op dat moment gebeurde er in de engelenwereld veel, en jij hebt de keus gemaakt terug te komen. Jouw taak hier op aarde is nog niet voorbij"