DIABETES

Op dit moment hebben in Nederland ongeveer 1 miljoen mensen diabetes. Diabetes type 2 kenmerkt zich door insulineresistentie, wat betekent dat het lichaam niet meer goed reageert op insuline: het lichaam is er ongevoelig voor geworden. Veel mensen weten echter niet dat zij diabetes hebben. De meest voorkomende vorm is diabetes type 2, welke tegenwoordig bij steeds meer jonge mensen ontstaat. Het leek een tijdlang een progressieve voortgaande ziekte te zijn, maar uit wetenschappelijk onderzoek is nu gebleken dat men kan herstellen van diabetes type 2: het is geen ongeneeslijke ziekte, zoals altijd gedacht werd!

Behandelen/omkeerbaar maken vereist een leefstijl aanpassing, naast een biochemische behandeling van wat er in het lichaam speelt. Veelal wordt er gedacht dat een koolhydraatarm dieet bijdraagt tot herstel van diabetes 2. Maar werkt dit bij iedereen? En is het ook op lange termijn vol te houden?

Analyse en behandeling vanuit een bredere aanpak dan alleen eenzijdige voeding leidt tot een leefstijladvies dat je veel langer vol kunt houden.